BK Indoor te Herentals

Op 2 maart waren onze jeugdschutters met z’n vijven aanwezig op het Belgisch Kampioenschap in Herentals. Maxime moest helaas door ziekte forfait geven.

Na de kwalificaties moesten zowel Jolien (die toch een mooie 60 punten meer geschoten had dan op het Vlaams Kampioenschap) als Jonas het vrij snel opnemen tegen de latere kampioenen met een vroege uitschakeling tot gevolg.
Elias en Kobe vochten het opnieuw uit voor de bronzen medaille en net als op het V.K. kwam ook nu weer Kobe als overwinnaar uit de strijd.

Voor het orgelpunt zorgde Jasmine. Zij slaagde erin om zich, na een persoonlijk record, als tweede te plaatsen bij de compound-pupillen. Het lange wachten zorgde voor een opbouw van stress, maar door de uitstekende begeleiding van Mon, moest ze uiteindelijk pas in de finale de duimen leggen tegen de nieuwe kampioene.

Zondag was het dan de beurt aan Mon in de categorie Open Compound op het B.K. G-Sport. Omdat hij mee verantwoordelijk was voor het goede verloop van dit B.K. kon hij zich niet vol op zijn eigen wedstrijd concentreren. Hij moest zich uiteindelijk tevredenstellen met de bronzen medaille.

Wij willen ALLE schutters die meegedaan hebben, bedanken voor hun inzet, ook al haalde niet iedereen het gehoopte resultaat. Je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand. We zullen de komende weken bij iedereen komen kijken wat jullie na de wedstrijd meegenomen hebben in jullie rugzakje en die opgedane ervaring gebruiken om jullie nog beter te maken met het outdoor-seizoen in het vooruitzicht.

De uitslagen zijn terug te vinden op de website van de Handboogliga.

Selfie van het team
Brons voor Kobe, Elias vierde
Zilver voor Jasmine