GP Herenthout voor Volwassenen

Zondag 13 augustus hadden zes XAT-schutters zich gemeld om deel te nemen aan de GP Herenthout voor Volwassenen.

Met Daniella, Frank en Maxime hadden we drie recurve-schutters aan de lijn. Kobe verdedigde de kleuren van de club in de categorie Barebow en Jan en Jorg schoten mee in de categorie Compound. We hadden helaas niet genoeg schutters bij om een team te vormen, aangezien er dan vier schutters in dezelfde categorie moesten schieten. Voor een aantal onder ons was het een eerste kennismaking met finalerondes en drie van onze schutters schoten als jeugd bij de volwassenen. Dat maakte dat de verwachtingen niet al te hoog lagen en het er voor ons vooral om ging om een leuke dag te beleven en ervaring op te doen. Uiteindelijk overleefden alleen Daniella en Jan de eerste finaleronde, maar sneuvelden resp. in de achtste en de kwartfinale.

Nadat de individuele finales beslecht waren, traden Daniella en Maxime nog aan in de wedstrijd Mixed Team. Daarin werd geschoten volgens het setsysteem, waarbij iedere schutter twee pijle schiet binnen in totaal voor de vier pijlen tachtig seconden.
De eerste afkamping wonnen zij met shoot off tegen een team uit Rumst. De tweede wedstrijd zouden ze verliezen tegen de latere winnaars van de zilveren medaille.

Zoals gezegd, was het ons er vooral om te doen om een dag plezier in het schieten te hebben en ervaring op te doen en dat is dan ook wat we gedaan hebben.

Hierbij ook nog een woordje van dank aan DEH, de inrichtende club uit Herenthout, voor de vlekkeloze organisatie!

Daniella en Maxime - Mixed team - GP Herenthout Volwassenen Boogschieten